stijlvaardig

Hans van der Meulen

Grace Kellystraat 22

1325 HD Almere

06 419 163 07

info@stijlvaardig.nl

 

Grafische vormgeving is overal

Grafische vormgeving is altijd en overal om u heen. Niet alleen het drukwerk waar u als eerste aan denkt zoals krant, tijdschrift, reclamefolder, brochure etcetera, maar ook iedere mogelijke verpakking is vormgegeven. En er is nog zoveel meer zoals logo’s en teksten op kleding, mode-accessoires, postzegels, biljetten en verzin het maar! Ook in de buitenwereld; de uithangborden in de winkelstraat, het logo op uw auto, pictogrammen op verkeersborden, bewegwijzering in gebouwen, reclame op auto’s - overal is grafische vormgeving.


Multimedia

En dan de multimediavormgeving. Op welk beeldscherm dan ook, u kan er niet aan ontkomen. Op computer, televisie, smartphone en tablet, overal is vormgeving: advertenties, reclameblokken en aandachtvragende banners. Ook de bediening van apparatuur bestaat steeds vaker uit symbolen die weloverwogen zijn vormgegeven. En dan natuurlijk websites! Zonder vormgeving zijn ze niet te onderscheiden van elkaar. Herkenbaarheid is in alle uitingen zowel analoog als digitaal van groot belang.

Sterke logo’s

Gerenommeerde bedrijven veranderen hun huisstijl in de loop der jaren. Een beeldmerk kan zo krachtig worden dat zelfs het tonen van de bijbehorende naam niet meer nodig is. Denk aan Nike en McDonald’s. Een logo is dus erg belangrijk voor de uitstraling van een bedrijf. Het moet natuurlijk prima passen bij het bedrijfstype. Het is makkelijk voor te stellen dat een designmeubelwinkel een andere uitstraling nodig heeft dan een shoarmazaak. Is het een bedrijf op een achteraf gelegen industrieterrein, een bedrijf gevestigd in woonhuis of is het een webwinkel; de uitstraling in de media (gedrukt of online) is uw enige etalage!

Trends – Flat design

Grafische vormgeving is ook aan mode onderhevig. Kijk eens naar een magazine of reclame van een aantal jaren geleden. Het ziet er, zonder dat je de verandering exact kunt benoemen, oubollig uit. Op dit moment maken we ook weer een omschakeling mee: waren (multimedia)symbolen eerst bol, spiegelend en met schaduwen, nu wordt alles plat en simpel:

Flat design is hot!